Flyttfirma Malmö

Snabb, säker & tillförlitlig flyttfirma Malmö

Har du en inplanerad flytt? Svårt att få tiden att räcka till? Med hjälp av Acta Flyttfirma Malmö, blir din flytt som en promenad i parken. Vi hittar en snabb, och individuell lösning. Inget arbete är för litet, eller för stort. Alla våra arbetssätt är kvalitetsoptimerade på detaljnivå – så att din flytt blir, helt och hållet, utan stress.

Att välja Acta Flytt innebär garanterad kvalité, ett maximalt kundfokus, till ett sparsamt pris. Hos oss får du fullständig service, vid alla typer av flyttningar. Oberoende om du vill flytta ett större bohag från storstad till en annan, eller vill ha hjälp med att flytta en soffa, ut till sommarhuset på landet. 

Enkelt, tidseffektivt och säkert. Beställ en gratis offert idag.  

RUT-avdrag ger skattereduktion

Att flytta med hjälp av en professionell flyttfirma behöver inte vara en dyr affär – tvärtom. Sedan 2016, har nämligen personer som anlitar en flyttfirma i Malmö möjlighet att få ett skatteavdrag på 50% av arbetskostnaden. Det varierar mycket kring vad som är en arbetskostnad; RUT för möblering av bostad, och montering av möbler anses avdragsgillt. Transport av bohag till magasinering, loppis, andrahandsbutiker och liknande ger också RUT-avdrag. Däremot kan långa bilsträckor, sakna RUT-avdrag.

RUT-avdraget, får du administrerat på din faktura. Vi sköter skattereduktionen ihop med Skatteverkets villkor för rutavdrag. Smidigt och enkelt för dig. Beställ en gratis offert idag!

flyttfirma-flyttar-kartonger

Beställ gratis offert!

Kunduppgifter
Kontaktuppgifter
Flyttar från
Flyttar till

6 Tips & råd inför flytten

1. Börja i god tid

Börja packa i så god tid som möjligt. Börja med att packa de saker ni inte kommer att behöva, oftast är det lämpligt att börja med källare/förråd. Allt som får plats i en flyttkartong gör sig bäst där.

3. Varsamt med det känsliga

Porslin packas med makulatur. Knyckla ihop några ark och lägg i botten för bättre skydd/dämpning. Tallrikar ställs på högkant i botten av kartongen med makulatur mellan dem. Glas rullas in i makulatur. Små tavlor ställs ner i kartonger. Blommor ställs ner i kartong som kan få vara öppen.

5. Märk kartongerna

Märk kartongen på kortsidorna så att man kan läsa när de står i travar. Packa en VIP-låda med de viktigaste sakerna som ni behöver ha tillgång till och märk upp denna tydligt.

2. Lagom är bäst

Packa lagom tungt, Tyngre/oömma saker i botten av flyttkartongen. Känsliga föremål överst, inrullade i packpapper – exempelvis böcker i botten och en kudde ovanför. Packa inte lådan med fler saker än att det går att stänga locket, ta i stället ytterligare en kartong att packa i.

4. Förbered inför transporten

Stapla de färdigpackade kartongerna tre och tre högt. Ta av lampskärmar och skruva ur glödlampor och packa dessa i kartong. Lossa alla kablar och lägg dem i en separat låda. Mattor är smidigast att rulla ihop och knyta med ett snöre.

6. Tänk på den som flyttar in efter

Om du ska slutstäda din bostad så se till att inte packa ner städmaterialet. Det är också bra om du lämna någon belysning för städningen.

Välj den bästa flyttfirman i Malmö

Flyttfirmor är inte svårt att hitta. Att urskilja bra flyttfirmor från mängden – är desto svårare. Seriösa flyttfirmor tar inga genvägar som riskerar ditt bohag. Oseriösa flyttfirmor gör det – och det kan vara du som får betala. Därför är det viktigt att du kollar upp flyttfirman innan du godkänner en offert. Här nedan kommer en lista på 3 saker du bör ta reda på innan du beställer hjälp från en flyttfirma i Malmö


  • Har flyttfirman F-skatt Detta kollar du på bl.a Ratsit.se
  • Har flyttfirman trafiktillstånd?  Detta kollar du på Transportstyrelsen.
  • Är företaget försäkrat? Detta kollar du med flyttfirman. Begär ett försäkringsbrev.
man med flyttlådor i malmö
Beställ gratis offert!